Een aantal leuke woondecoratie ideeën op een rijtje

Een aantal leuke woondecoratie ideeën op een rijtje

Buitenom de grote meubels zijn accessoires erg bepalend in een ruimte. Het geeft warmte en kan een bepaalde kleur of vorm accentueren. Het is een subtiele manier om je interieur tot leven te laten komen. In dit blog geven we tips hoe je jouw woondecoratie (ook fotobehang, behang, zelfklevend fotobehang ) leuk kunt inzetten.

Je woondecoratie voor seizoenen en feestdagen

Je kunt je woondecoratie afstemmen op bijvoorbeeld feestdagen, maar er ook voor kiezen om basis decoratie te kopen die je altijd kunt laten staan. Leuke ideeën als woondecoratie (ook fotobehang, behang, zelfklevend fotobehang ) die seizoensgebonden zijn, zijn: Valentijn, nieuwjaar, herfst, zomer, lente, winter, Pasen, Sinterklaas en Kerst.

Je woondecoratie als weerspiegeling voor je persoonlijkheid

Ben je meer van de tijdloze stukken die je altijd kunt neerzetten? Dan ben jij een echte minimalistisch! Iemand die zich weerspiegelt met zijn interieur. Als je niet van de toeters en bellen bent is het mooi om te gaan voor simpele tinten. Blijf dan bij aardkleuren en zachte vormen.

Lees ook:  Foto op aluminium

Hoe kies je een stijl voor je woonaccessoires?

Kijk naar wat je al hebt en waar je naartoe wilt met je interieur. Wil je naar een andere stijl toe? Dan is het handig om eerst dingen uit te zoeken die blijven en spullen die je wellicht weg wilt doen. Je kunt kiezen uit de volgende woonstijlen waarop je je woonaccessoires vervolgens gaat instellen: bohemian, botanisch, industrieel, landelijk, modern/design, retro, romantisch en Scandinavisch. Er zijn tal van moodboards en voorbeelden te vinden op Pinterest waar je de stijlen kunt bekijken.

Maak zelf een moodboard voor je woonaccessoires

Je hebt nu de stijl gekozen en weet welke dingen daarbij passen. Ook heb je een klein inspiratie onderzoekje gedaan en weet je nu welke dingen je wel en niet mooi vindt. Als je genoeg woonaccessoires, kleuren en texturen voorbij hebt zien komen kun je zelf een moodboard gaan samenstellen. Maak het niet te ingewikkeld! Met Word kom je al een heel eind! Pak je lievelingskleuren bij elkaar en schuif tot het een mooi geheel wordt.

Het kopen van je woonaccessoires

De laatste en leukste stap! Het kopen en inrichten van de woonaccessoires! Heerlijk om de winkel binnen te wandelen en je karretje vol te laden. Als tip is het slim om de items die je wilt op één plek te kopen. Zo kun je het bij elkaar zetten en alvast zien hoe de sfeer is. Het hoeft natuurlijk thuis niet precies zo te staan als op je moodboard of in de winkel. Ben niet bang om rond te schuiven en uit te proberen!
Ontdek ook https://www.foto4art.be/blog/post/110-slaapkamer-fotobehang-trends-van-2022.html

Comments are closed.