DIY Behangen: Zelf aan de slag met deze Praktische Tips

DIY Behangen: Zelf aan de Slag met deze Praktische Tips

Behangen is een leuke en creatieve manier om je huis op te frissen. Het is ook een relatief goedkope manier om je interieur te veranderen. Als je zelf behang wilt plakken, dan heb je wat tips nodig om ervoor te zorgen dat het resultaat er perfect uitziet. Hieronder vind je een aantal praktische tips voor DIY behangen.

Kies het juiste behang

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van behang is dat je kiest voor een sterk en duurzaam materiaal. Kies voor behang dat bestand is tegen vocht en schimmel, zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van de ruimte waar je het behang gaat plakken. Kies bijvoorbeeld voor een rustige of juist opvallende print, afhankelijk van wat je wilt bereiken.

Voorbereiding

Voordat je begint met behangen, moet je de muur grondig reinigen en ontvetten. Gebruik hiervoor een milde zeepoplossing of speciale muurreiniger. Verwijder ook alle losse stukjes verf of pleisterwerk die op de muur zitten. Als de muur niet glad is, dan moet je hem eerst gladmaken met schuurpapier of spackspuit. Vergeet ook niet om alle meubels uit de ruimte te verplaatsen voordat je begint.

Lees ook:  Light Up Your Home with Style: A Guide to Statement Lighting

Gereedschap

Om goed resultaat te krijgen bij het behangen, moet je over het juiste gereedschap beschikken. Je hebt onder andere een mesje nodig om het behang mee te knippen, maar ook een roller om luchtbellen weg te werken en een spons om overtollig lijm weg te vegen. Ook is het handig om een waterpas in huis te halen, zodat je ervoor kan zorgen dat alle stroken even recht hangen.

Techniek

Als je begint met behangen, begin dan altijd bovenaan de muur en werk naar beneden toe. Gebruik lijm op beide kanten van de strook behang en laat dit even intrekken voordat je begint met plakken. Druk de strook goed aan en gebruik daarna een roller om luchtbellen weg te werken. Knip overtollig behang af met een mesje en veeg overtollige lijm weg met een spons.

Comments are closed.